Stadshal Bar & Restaurant opent deuren in centrum van Rotterdam

This information originated in Dutch.

December 04, 2012

ROTTERDAM - Met de opening van de trendy Rotterdamse brasserie Stadshal Bar & Restaurant krijgt de Kruiskade een extra dimensie. Midden in het bruisende centrum van de Maasstad kunnen gasten in een eigentijdse omgeving genieten van heerlijke verse gerechten van de Europese keuken met haar vele klassiekers, champagne en mooie wijnen tegen een betaalbare prijs. Naast het vertrouwde diner kunnen gasten bij Stadshal Bar & Restaurant ook terecht voor een snelle lunch, high tea of een cocktail in de bar. Stadshal Bar & Restaurant is onderdeel van Hilton Rotterdam.

Fruits de mer en kalfsschnitzel
Stadshal is een grootstedelijk bar restaurant met een ongedwongen sfeer en een zeer uitgebreide keuze aan brasserie-stijl gelieerde gerechten. Het nieuwe restaurant biedt plaats aan 140 gasten en staat garant voor toegankelijke gastronomie op niveau, design en voortreffelijk gastheerschap in een elegante omgeving. Een team van jonge gedreven vakmensen onder leiding van restaurant manager Kevin Prinsen draagt zorg voor een prettige en professionele service. Op de modern klassieke menukaart van de nieuwe chefkok Tom Woltinge zijn vele Europese invloeden terug te vinden. Gasten kunnen kiezen uit signature dishes zoals Franse fruits de mer, Zeeuwse oesters, kreeft of Oostenrijkse kalfsschnitzel, maar ook gerechten met een duidelijke Nederlandse twist.

Diversiteit

De kaart is zeer uitgebreid en aantrekkelijk geprijsd. Chef-kok Tom Woltinge: "Naast de variatie aan Europese gerechten, is er ook een grote diversiteit voor de grote, kleine of lekkere trek. Zo kunnen gasten culinair gezien op vele manieren aan hun trekken komen." Een extra surprise is de ‘Chef's table', welke uitkijkt op de keuken en daardoor een persoonlijk karakter aan het restaurant toevoegt. Stadshal Bar & Restaurant biedt haar gasten naast de menukaart ook verrassingsmenu's van twee- of driegangen en is er een roulerende dagschotel. Kortom Stadshal is the place to be voor zowel de grote als de kleine eter, voor de doorsnee Rotterdammer en voor de verwende fijnproever. In het bargedeelte wordt naast de al uitgebreide drankenkaart ook een keur aan klassieke en nieuwe cocktails aangeboden.

Inrichting

De inrichting is uitgevoerd door gespecialiseerde interieurarchitecten die ervoor hebben gezorgd dat elegantie en gratie uit het verleden smaakvol zijn gecombineerd met moderne en strakke elementen uit de 21e eeuw. Eigen voor de nieuwe Stadshal is de completerende inrichting met design lampen, spiegelwand en speciaal ontworpen comfortabele stoelen.

Valet parkeerservice
In Stadshal kunnen culinaire liefhebbers overdag terecht voor een snelle, eenvoudige of een meer uitgebreide lunch. 's Avonds is Stadshal de ideale plaats voor een kwaliteitsdiner á la carte' of later op de avond voor een licht souper. Gedurende de avond of op verzoek is valet parkeerservice beschikbaar.

Hilton Rotterdam
Stadshal Bar & Restaurant is onderdeel van de grootscheepse verbouwing van Hilton Rotterdam. De renovatiewerkzaamheden, welke gefaseerd plaatsvinden, verlopen uiterst succesvol. In 2012 werden fase 1, met de oplevering van 254 stijlvol gerenoveerde kamers en suites, en fase 2 met de oplevering van zeven nieuwe vergaderzalen, al afgerond. Inmiddels is de verbouwing van de lobby en openbare ruimten in volle gang en zal in het begin van het voorjaar de voorgevel en bijbehorende nieuwe entree aan de Hofplein-zijde worden voltooid. Als alles volgens plan verloopt wordt de gehele renovatie van Hilton Rotterdam in mei 2013 afgerond. Hetzelfde jaar waarin Hilton Rotterdam haar vijftigjarig jubileum viert.

De renovatie van Hilton Rotterdam maakt deel uit van een driejarig en 3 miljard dollar plan van grootscheepse renovaties die momenteel aan de gang is binnen het portfolio van Hilton Hotels & Resorts, het grootste merk van Hilton Worldwide.

Overige informatie
Stadshal Bar & Restaurant is 7 dagen per week geopend van 06.30 - 23.00 uur.
Kruiskade 9, 3012 EE Rotterdam, tel: 010 710 8028
i. www.stadshal.com / facebook.com/stadshalRdam / twitter.com/ StadshalRdam
Prijzen vanaf 8 euro en diner (3-gangen) voor 32 euro.

Over Hilton Hotels & Resorts
Hilton Hotels & Resorts is een van de meest bekende namen in de hotelindustrie. Het grootse merk uit het portfolio van Hilton Worldwide staat bekend als wereldleider op het gebied van gastvrijheid. Van grote commerciële evenementen tot zakelijke meetings, het kan allemaal bij Hilton Hotels & Resorts. Het merk blijft zich ontwikkelen op het gebied van producten en diensten om zo in de behoeften van de moderne reiziger te voorzien. Meer dan 144.000 medewerkers zorgen ervoor dat elke gast een goede service krijgt en zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Het Hilton Hotels & Resorts portfolio omvat meer dan 550 hotels in 80 landen. Kijk voor het meest recente Hilton nieuws op http://news.hilton.com, start u uw reis op www.hilton.com en volg Hilton Hotels en Resorts via www.twitter.com/hiltonhotels, www.facebook.com/hilton en www.youtube.com/hilton.

Contact

Cathérine Vergouw
Hilton Rotterdam, PR & Publiciteit
+31 0 20 710 40 67
catherine.vergouw@hilton.com

Mijke de Jong
Grayling Nederland
+31 20 575 4007
mijke.dejong@grayling.com