Nieuwe vergaderzalen voor Hilton Rotterdam

Hilton Rotterdam voltooit tweede fase renovatie

This information originated in Dutch.

December 04, 2012

ROTTERDAM - Hilton Rotterdam sluit de tweede fase van de grootscheepse verbouwing af met de oplevering van zeven nieuwe vergaderzalen, die geschikt zijn voor 10 tot 350 personen. In combinatie met elkaar kunnen er nu evenementen voor maximaal 1400 personen tegelijkertijd worden georganiseerd. De "state of the art" zalen hebben allen een moderne uitstraling, grote raampartijen met daglicht, draadloos internet, groot plasmascherm of beamer en tal van andere technische mogelijkheden.

Stadse contouren in het interieur
Stadse contouren zijn verweven in het interieurdesign van de verschillende moderne zalen. Blikvanger is het speciaal ontworpen tapijt waarop het stratenplan van Rotterdam geometrisch is afgebeeld. Het verrassende patroon vult de 2.000 m2 grote oppervlakte van de conferentie- en vergaderruimtes. Het tapijt in de gangen en overige ruimtes is geïnspireerd op vogelvlucht opnames van zeecontainers, verwijzend naar de grote maritieme betekenis van de Maasstad. Het vormt een prachtig lijnenspel van ingewikkelde rechthoekige vormen.

'Van inspirerende omgeving tot skybox'
De gerenoveerde MICE faciliteiten van Hilton Rotterdam geven een nieuwe impuls aan vergaderen in het centrum van de stad. De zeven verschillende zalen met een wisselende capaciteit van 10 tot 350 personen bevinden zich nu allemaal op de eerste etage en zijn makkelijk aan te passen aan elk gewenst gezelschap. General Manager Jan Rutgers: "We zijn van veertien naar zeven teruggegaan, en dat resulteerde in 20 procent extra conferentieruimte." De Coolsingel Suite is de meest in het oog springende ruimte. Deze prachtig gelegen, ruime zaal aan de voorkant van het gebouw op de eerste verdieping biedt een adembenemend uitzicht op het Hofplein, de Coolsingel en het stadhuis van Rotterdam. General Manager Jan Rutgers: "De strategische ligging in combinatie met het uitzicht op de altijd bruisende Coolsingel, maken van deze zaal een echte skybox, waar je city events als de Rotterdam Marathon of Rotterdam City Racing als VIP met je gezelschap op de eerste rij in een stijlvolle ambiance kan ervaren. De Coolsingelsuite is met recht ons nieuwe paradepaardje naast de reeds lang bestaande, maar nog altijd ongekend populaire balzaal Le Jardin. Beide zalen zijn ook met elkaar te gebruiken en bieden een inspirerende omgeving voor een zakelijke of sociale bijeenkomst."

Gerenoveerde kamers
Afgelopen zomer kondigde het hotel aan het Hofplein en Weena aan dat alle 254 kamers en suites gerenoveerd zijn. De kamers zijn huiselijk ingericht met tijdloos design waarin subtiele accenten van de lokale omgeving in het ontwerp zijn verweven, terwijl de hoge kwaliteitsgarantie voor de gast gehandhaafd blijft. De kamers bieden een hypermodern "in room entertainment" systeem met iPod-dock en een individueel regelbaar airconditioningsysteem. Een compleet uitgeruste en comfortabele werkplek met de allernieuwste aansluitingen biedt de gasten ook de mogelijkheid te werken in de kamer. De suites en executive kamers onderscheiden zich door naast de standaardfaciliteiten ook een aantal luxe extra's te bieden zoals een Bose "Sound Dock", een Nespresso machine met een selectie van zes Grand Cru's en een comfortabele lounge stoel.

Jubileumjaar
De renovatiewerkzaamheden bij Hilton Rotterdam verlopen gefaseerd en strak volgens planning. Jan Rutgers: "De meeting- en boardrooms zijn inmiddels in gebruik en het nieuwe restaurant met de eigen ingang aan de Kruiskade is voor bijna 90% gereed. In het nieuwe jaar gaan we van start met de verbouwing van de lobby en de openbare ruimtes en in het begin van het voorjaar wordt de voorgevel en bijbehorende vernieuwde entree aan de Hofplein-zijde opgeleverd. Als alles net zo goed verloopt als de eerste twee fases wordt de gehele renovatie van Hilton Rotterdam in mei 2013 voltooid. In hetzelfde jaar waarin we ook ons vijftig jarig jubileum vieren in en met de stad. Precies een halve eeuw nadat Conrad Hilton het hotel feestelijk opende."

De renovatie van Hilton Rotterdam maakt deel uit van een driejarig en 3 miljard dollar plan van grootscheepse renovaties die momenteel aan de gang is binnen het portfolio van Hilton Hotels & Resorts, het grootste merk van Hilton Worldwide.

Over Hilton Hotels & Resorts
Hilton Hotels & Resorts is een van de meest bekende namen in de hotelindustrie. Het grootse merk uit het portfolio van Hilton Worldwide staat bekend als wereldleider op het gebied van gastvrijheid. Van grote commerciële evenementen tot zakelijke meetings, het kan allemaal bij Hilton Hotels & Resorts. Het merk blijft zich ontwikkelen op het gebied van producten en diensten om zo in de behoeften van de moderne reiziger te voorzien. Meer dan 144.000 medewerkers zorgen ervoor dat elke gast een goede service krijgt en zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Het Hilton Hotels & Resorts portfolio omvat meer dan 550 hotels in 80 landen. Kijk voor het meest recente Hilton nieuws op http://news.hilton.com, start u uw reis op www.hilton.com en volg Hilton Hotels en Resorts via www.twitter.com/ hiltonhotels, www.facebook.com/hilton en www.youtube.com/hilton.

Contact

Cathérine Vergouw
Hilton Rotterdam, PR & Publiciteit
+31 0 20 710 40 67
catherine.vergouw@hilton.com

Mijke de Jong
Grayling Nederland
+31 20 575 4007
mijke.dejong@grayling.com