Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol is open!

Iconisch kubusvormig ontwerp en spraakmakend interieur herdefiniëren het moderne luchthavenhotel.

This information originated in Dutch.

December 17, 2015

SCHIPHOL and MCLEAN, Va. - Hilton Hotels & Resorts, dat als pionier in 1959 het eerste luchthavenhotel opende ter wereld, opent vandaag het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol en presenteert daarmee een eigentijdse visie op het luchthavenhotel van nu. Het nieuwe, 433 kamers tellende, state-of-the-art hotel vervangt het oorspronkelijke Hilton Schiphol dat van 1973 dateert. Het imposante gebouw is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate.

Het gerenommeerde Nederlandse architectenbureau Mecanoo creëerde in samenwerking met de Britse interieurontwerpers The Gallery HBA het iconische kubusvormige gebouw met ruitvormige ramen en indrukwekkend 42-meter hoog atrium met glazen dak. Nederlandse designinvloeden zijn herkenbaar aanwezig in de openbare ruimtes en in de hotelkamers. De Spaanse kunstenaar Israel Páez maakte een opvallende serie kunstwerken voor het hotel, zoals de verhalende tegelwanden in de open keukens van het restaurant en panelen boven het hoofdeinde van de bedden, geïnspireerd op het Nederlandse landschap. Zo biedt elke hotelkamer iets authentieks en couleur locale.

Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide is trots op het nieuwe gebouw: "De pioniersgeest leeft voort in dit nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat model staat voor een nieuwe generatie luchthavenhotels. Het is een geweldig dynamische en inspirerende omgeving; het hotel ademt beweging en beleving en omarmt de geest van het vrije denken. Dat free thinking in action zullen onze gasten en bezoekers ervaren dankzij het  visionaire ontwerp en interieur, de wereld aan smaken op het gebied van eten en drinken, de service en voorzieningen en het gedreven medewerkersteam dat is geprikkeld om verwachtingen te overtreffen."

Openbare ruimtes
In de open ruimte van het atrium is Hiltons unieke nieuwe lobbyconcept van multifunctionele 'eilanden' zichtbaar, met onder meer receptiegedeelte, lounge en bar.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt over het grootste Conference Centre op de  luchthaven. Met 23 in omvang variërende en flexibel in te delen vergaderruimten, een balzaal met een capaciteit van 640 personen en state-of-the-art audiovisuele voorzieningen is het de perfecte locatie voor evenementen en bijeenkomsten van elke gewenste omvang.

Hotelkamers
Het hotel telt 433 kamers, inclusief 12 suites met een aparte woonkamer, grote badkamer en uitgebreide werkruimte en 96 Executive kamers, die gasten toegang geven tot de Executive Lounge.

Eten en drinken
Het Nederlands erfgoed vormde ook de inspiratie voor het aanbod aan dranken en gerechten. In Axis Lobby & Cocktail bar, een van de eilanden in het atrium, kunnen gasten - al sterren tellend door het glazen dak -  kiezen uit een groot aanbod van gins en jenevers. Bowery Restaurant heeft drie open keukens en biedt authentieke grillgerechten en Aziatische  specialiteiten, bereid van pure ingrediënten en verse producten van lokale telers en leveranciers. De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining tot ca. 20 personen en kan gebruikt worden voor boardmeetings en voor speciale gelegenheden.

eforea spa en Fitness centre
Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt als eerste in de Benelux over een eforea spa, Hilton's wereldwijde spa-concept, en over een 24-uur Fitness Centre dat alle gasten de mogelijkheid biedt voor een optimaal fit verblijf.

Simon Vincent, executive vice president en president, Europe, Middle East en Africa, Hilton Worldwide: "Hilton Worldwide heeft op dit moment meer dan 38 hotels op Europese luchthavens en nog meer op cruciale vervoersknooppunten over de gehele wereld. Alleen al vorig jaar bezochten meer dan 55 miljoen[1] passagiers Amsterdam Airport Schiphol, dus we vinden het fantastisch onze gasten deze bijzondere accommodatie, de spa en vergaderfaciliteiten met oog voor klasse en design te kunnen bieden en daarnaast een wereld aan smaken op Food & Beverage-gebied. Dat zorgt ervoor dat dit nieuwe hotel de eerste keus wordt voor zakenreizigers en vakantiegangers."

Hilton Amsterdam Airport Schiphol neemt deel in Hilton HHonors®, het enige hotel loyaliteitsprogramma dat leden toestaat tegelijk Points & Miles® te verdienen gedurende hun verblijf en geen beperkingen hanteert voor een bonusverblijf. HHonors leden krijgen altijd de laagste prijs in combinatie met HHonors Points, gratis Wi-Fi, digitale check-in en geen boekingskosten als zij rechtstreeks reserveren via Hilton Hotels & Resorts. 

Hilton Amsterdam Airport Schiphol ligt aan Schiphol Boulevard 701, 1118 BN Schiphol, direct naast het oorspronkelijke Hilton Schiphol, dat vorige maand de deuren sloot en zal worden ontmanteld. Het hotel is eenvoudig bereikbaar vanaf de luchthaven via een overdekte traverse en met de auto vanaf de A4. Het hotel beschikt over een eigen parkeergarage voor 138 auto's. Het centrum van Amsterdam ligt op 15 treinminuten afstand. Het nieuwe hotel is de jongste aanwinst die wordt toegevoegd aan Hilton Worldwide's groeiende portfolio in Amsterdam, met inmiddels zes hotels.  Voor meer informatie of om een reservering te maken, bezoek Hilton Amsterdam Airport Schiphol of bel: (0)20 710 4000.

[1] http://www.schiphol.nl/B2B/RouteDevelopment/AirportFacts2.htm

Over Hilton Hotels & Resorts
Al bijna een eeuw verwelkomt Hilton Hotels & Resorts met trots reizigers van over de hele wereld. Met meer dan 560 hotels verspreid over zes continenten, schept Hilton Hotels & Resorts de voorwaarden voor memorabele reiservaringen en waardering van elke gast die binnenkomt. Als het toonaangevende merk van Hilton Worldwide, bepaalt Hilton Hotels & Resorts de standaard op het gebied van gastvrijheid door telkens nieuwe, innovatieve producten en services te introduceren die tegemoet komen aan de eisen van de eigentijdse gast. Hilton Hotels & Resorts maakt deel uit van het bekroonde Hilton HHonors loyaliteitsprogramma. Hilton HHonors leden die rechtstreeks reserveren via aanbevolen Hiltonboekingskanalen kunnen gebruikmaken van veel voordelen, inclusief gratis Wi-Fi en exclusieve digitale voorzieningen zoals de in de hotelwereld toonaangevende Hilton HHonors app. Volg het laatste nieuws via news.hilton.com en begin uw reis op www.hilton.com of www.hilton.com/offers met de laatste hotelaanbiedingen.

Over Hilton Worldwide
Hilton Worldwide (NYSE: HLT) is een wereldwijd gerenommeerd hotelbedrijf. Het bestrijkt alle aspecten van de accommodatiesector, van luxueuze full-service hotels en resorts tot suites voor langdurig verblijf en focused-service hotels. Al 96 jaar richt Hilton Worldwide zich met zijn wereldwijde merken op het voortzetten van de traditie in het bieden van uitzonderlijke ervaringen aan zijn gasten. De twaalf merken van het bedrijf omvatten meer dan 4.500 hotels in eigendom, via management, lease of franchise en time sharing locaties. In totaal gaat het om meer dan 745.000 kamers in 97 landen en gebieden van Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio - A Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Daarnaast biedt het bedrijf het bekroonde klantloyaliteitsprogramma Hilton HHonors® aan. Hilton HHonors leden die rechtstreeks reserveren via aanbevolen Hiltonboekingskanalen kunnen gebruikmaken van veel voordelen, inclusief gratis Wi-Fi en exclusieve digitale voorzieningen zoals de in de hotelwereld toonaangevende Hilton HHonors app waarmee leden rechtstreeks een kamer kunnen kiezen, inchecken en toegang krijgen met een digitale sleutel.

Over Schiphol Real Estate
Als volle dochteronderneming van Schiphol Group ontwikkelt, beheert, exploiteert en investeert Schiphol Real Estate in commercieel vastgoed, vooral op en rond Amsterdam Airport Schiphol. Schiphol Real Estate is de ontwikkelaar en eigenaar van het nieuwe Hilton Amsterdam Airport.

Contact

MKpr - Marieke Klosters
voor Hilton Amsterdam Airport Schiphol
+31 6 53 37 17 89
marieke@mkpr.nl